Αρακάς
Λαδερός αρακάς με κόκκινη σάλτσα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 πατάτες
- 2 καρότα
- 500 γρ. αρακά
- μισό ματσάκι άνιθο
- 1 ντοματάκι
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- κουρκουμάς
- λάδι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να χρυσαφίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Ανακατεύουμε μαλακά για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον αρακά και τον άνιθο ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κουρκουμά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ντοματάκι και το χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος έλεγχουμε κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νέρο.

