Burger

Σπιτικό burger για μεγαλύτερη απόλαυση.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχάρι ή ανάμεικτο με χοιρινό
  • 5 τριμμένες φρυγανιές
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • κύμινο
  • λάδι
  • στρογγυλά ψωμάκια
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο iceberg
  • cheddar σε φέτες
  • μπέικον σε φέτες
  • αβγό (τηγανιτό μάτι)
  • μαγιονέζα
  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
  • BBQ σως
  • πατάτες τηγανιτές

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε τον κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και πάπρικα. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα με ελαιόλαδο. 

Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε πάχος 2 εκ. και ψήνουμε ανάλογα τις προτιμήσεις μας στο τηγάνι ή στο φούρνο (γίνονται εξίσου νόστιμα). Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το μπέικον ώστε να γίνει τραγανό.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στα δύο και αλείφουμε την κάτω πλευρά με μαγιονέζα. Τοποθετούμε φύλλα από iceberg, μια ροδέλα ντομάτας και μία ροδέλα κρεμμύδι. Από πάνω τοποθετούμε το μπιφτέκι, το τσένταρ, το μπέικον και το τηγανιτό αβγό. Ολοκληρώνουμε τοποθετώντας τη σως της αρεσκείας μας στο άλλο ψωμί και κλείνουμε το burger μας. 

Σερβίρουμε φυσικά με άφθονες τηγανιτές πατάτες.

© 2020 Cookup. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε