Κανελόνια με κιμά
Λαχταριστά κανελόνια γεμισμένα με κιμά και λιωμένο τυρί ή βελούδινη μπεσαμέλ.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κουτί κανελόνια
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτί ντοματάκι
- 500 γρ. χυμό ντομάτας
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- κανέλα
- μοσχοκάρυδο
- 300 γρ. τριμμένο τυρί (γκούντα ή μοτσαρέλα)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι ώστε να καλύψει τον πάτο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει και προσθέτουμε τον κιμά, σπάζοντάς τον σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε προσεκτικά χωρίς να τον πιέζουμε μέχρι να ροδίσει από κάθε πλευρά και προσθέτουμε το ντοματάκι.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε επίσης και το μισό χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα.
Μόλις βράσει ο κιμάς, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει. Σε ένα ταψάκι βάζουμε λίγο από το χυμό ντομάτας και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά.
Τοποθετούμε τα γεμισμένα κανελόνια στο ταψί και περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Εναλλακτικά μπορούμε να καλύψουμε τα κανελόνια μας και με μία βελούδινη μπεσαμέλ!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

