Κοτόπουλο στο φούρνο
Αρωματικό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και λαχανικά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- κουρκουμάς
- κάρυ
- τζίντζερ
- θυμάρι (καλύτερα φρέσκο)
- ρίγανη
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- χυμός από ένα πορτοκάλι
- μουστάρδα
- λάδι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεσαία κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, καθώς θα πέσει κι από το κοτόπουλο, πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά, θυμάρι ρίγανη και τη μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί πάνω από τις πατάτες. Κόβουμε το σκόρδο σε μεγάλα κομμάτια και τα σφηνώνουμε σε διάφορα σημεία του κοτόπουλου κάτω από την πέτσα. Αλατίζουμε καλά σε όλα τα σημεία και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το φρέσκο θυμάρι και το λάδι. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.

