Κριθαρότο μανιταριών

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά
  • λίγο λευκό κρασί
  • 1 κούπα  κριθαράκι μέτριο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • λάδι
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε  λίγο  λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι  και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις χρυσαφίσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα  σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά  τους. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το  κριθαράκι και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να  γυαλίσει. Σβήνουμε με το  κρασί, ξύνοντας με την κουτάλα τον πάτο του τηγανιού  μέχρι  να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. 

Προσθέτουμε βραστό  νερό,  αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 13  λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Μόλις  βράσει, αποσύρουμε  από  τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη παρμεζάνα τριμμένη.

© 2020 Cookup. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε