Μακαρόνια με γαρίδες
Σπαγγέτι με κοκκίνη σάλτσα και γάπαρη (γόνος γαρίδας).
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. ούζο
- 300 γρ. γάπαρη
- 150 γρ. μύδια
- 500 γρ. χυμός ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- λίγο ζάχαρη
- κόλιανδρος (προαιρετικά)
- λάδι
- 500 γρ. Σπαγγέτι Νο 10
- ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις χρυσαφίσουν προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια.
Ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά και σβήνουμε το ούζο. Μόλις εξατιμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και, προαιρετικά, κόλιανδρο. Αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό ακόμα και αφαιρούμε τις γαρίδες και τα μύδια.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και βράζουμε για 1 ακόμη λεπτό. Σεβίρουμε τα μαραρόνια με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

