Μακαρόνια με γαρίδες

Σπαγγέτι με κοκκίνη σάλτσα και γάπαρη (γόνος γαρίδας).

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ούζο
  • 300 γρ.  γάπαρη
  • 150 γρ. μύδια
  • 500 γρ. χυμός ντομάτας
  • αλάτι  
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • λίγο ζάχαρη
  • κόλιανδρος (προαιρετικά)
  • λάδι
  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο 10
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις χρυσαφίσουν προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια. 

Ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά και σβήνουμε το ούζο. Μόλις εξατιμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και, προαιρετικά, κόλιανδρο. Αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό ακόμα και  αφαιρούμε τις γαρίδες και τα μύδια. 

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.  Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και βράζουμε για 1 ακόμη λεπτό. Σεβίρουμε τα μαραρόνια με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

© 2020 Cookup. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε