Marble cake

Marble cake called Marmorkuchen in German, originated in Germany back in the 19th Century. The technique of this cake is to create a marble effect with two different colors of cake batters together. 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 250 γρ. βούτυρο 
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1κούπα γάλα
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2-3 κ.σ. κακάο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά μέχρι να απορροφηθούν πλήρως και τις βανίλιες με το  ξύσμα από το πορτοκάλι. Συνεχίζουμε προσθέτονας το γάλα και το χυμό πορτοκάλι εναλλάξ με το αλεύρι, ξεκινώντας με γάλα και τελειώνοντας με το αλεύρι. 

Αδειάζουμε τα 2/3 του μείγματος σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Στο 1/3 του μείγματος προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάδουμε το μείγμα με το κακάο στη φόρμα του κέικ και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω, ώστε να δημιουργήσουμε ακανόνιστα σχήματα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50 περίπου λεπτά. Μόλις κρυώσει μπορούμε να περιχύσουμε με λευκή κουβερτούρα και κουβερτούρα γάλακτος κάνοντας αντίστοιχα νερά με το εσωτερικό του κέικ. 

Tip: Για πιο αφράτο κέικ, μπορούμε να χτυπήσουμε στην αρχή τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι  να ασπρίσουν και στη συνέχεια να προσθέσουμε το βούτυρο λιωμένο. 

© 2020 Cookup. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε