Σνίτσελ κοτόπουλο
Παραδοσιακό γερμανικό σνίτσελ με σπιτικά πατατάκια και σως.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για το σνίτσελ:
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- κάρυ
- θυμάρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλεύρι
- 2 αβγά
- τριμμένη φρυγανιά ή τρίμματα ψωμιού
- λάδι για το τηγάνισμα
Για τα σπιτικά πατατάκια:
- 3-4 μεσαίες πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σως:
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
- λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
- μερικές σταγόνες λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση, ώστε να έχουμε δύο μεγάλα όμοια κομμάτια. Είτε τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι για σνίτσελ είτε τα τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τα πιέζουμε με έναν πλάστη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε το αλεύρι με αλάτι, πιπέρι, πάπρικά και κάρυ. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη μουστάρδα και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και πάπρικα. Σε ένα άλλο βαθύ μπολ προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και λίγο πάπρικα.
Τοποθετούμε τα τρία σκεύη στη σειρά και ξεκινάμε τοποθετώντας τα κομμάτια κοτόπουλο αρχικά στο μέιγμα με το αλεύρι, στη συνέχεια στο μείγμα αβγών και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά. Σε ένα βαθύ τηγάνι τοποθετούμε αρκετό λάδι για το τηγάνισμα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε ψιλές ροδέλες είτε με το μαχαίρι είτε με το πίλερ. Προσθέτουμε αλάτι και πάπρικα. Αφού τηγανίσουμε τα σνίτσελ μας προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι λίγο λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το σκόρδο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Στο τέλος προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά.
Καλή απόλαυση!