Τζατζίκι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 γρ. τζατζίκι
- 2 μεγάλα αγγούρια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- άνηθος
- 1 κ.σ. ξύδι
- αλάτι
- 4 -5 κ.σ. λάδι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τρίβουμε στο τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε για να στραγγίσουν όλα τα υγρά. Ψιλοκόβουμε με ψαλίδι τον άνηθο.
Σε ένα γουδί ψιλοκόβουμε το σκόρδο και ρίχνουμε το αλάτι. Χτυπάμε με το γουδοχέρι μέχρι να γίνει ένας πολτός. Προσθέτουμε τον άνηθο και το ξύδι και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε και το αγγούρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι και το λάδι, ανακατεύοντας μέσα το γουδί. Ρίχνουμε αλάτι και δοκιμάζουμε τις αναλογίες.